U16 Tackle Football

Bij de U16 nemen we de jonge spelers mee in de spannende eerste stappen van tackle football, tot volgroeide American Football spelers. Het is belangrijk dat we hen ook de waarde van teamspirit en inzet meegeven. Dat doen we op training, maar we gaan verder en polsen zelfs naar hun schoolresultaten. Het geheel moet leuk zijn voor iedereen!
U16 Head Coach

Sluit je aan!

Ben je tussen 13 en 16 jaar oud en wil je American Football spelen dan kan je hieronder contact opnemen met de U16 Head coach.

PROEFPERIODE

Voordat je lid wordt is het belangrijk dat je eerst een aantal keer komt meedoen. Dan kun je zelf ervaren wat deze sport voor jou betekent. Je maakt dan kennis met leeftijdgenoten en de ervaren coaches. Pas nadat je 4 keer hebt meegetraind hoef je te beslissen of je lid wilt worden. In deze 4 keer worden je de basistechnieken van football aangeleerd.
Aansluitdata seizoen 2018-2019 : 7/09 ; 8/09 ; 14/09 ; 21/09 ; 28/09 ; 19/10 ; 16/11 ; 21/01 ; 18/02 ; 15/03 ; 19/04 ; 17/05

OVER DE U16

U16 is de leeftijdscatergorie tussen 13 tot en met 16 jaar en is de eerste stap richting tackle football. Cadet tackle football wordt gespeeld op een verkleind veld en je speelt 7 tegen 7. Er zijn geen kick-offs maar het is wel full contact. Ook worden hier alle basis beginselen van American Football zoals blocken, vangen, gooien en tackelen aangeleerd.

Football is een zéér fysische sport waarbij veiligheid steeds prioritair is, er wordt dan ook veel aandacht besteed om U16 de juiste technieken en waarden aan te leren. Voetbewegingen, juiste tackle-technieken maar ook spelinzicht in verschillende situaties zijn elementen die via dagdagelijkse oefeningen worden ingedrild.

FOOTBALL IS FUN, en dat is zeker zo bij de Argonauts!

TRAININGEN & SEIZOEN

TRAININGEN
Trainingen gaan door op DINSDAG van 19u30 tot 21u15 op de Wilrijkse pleinen & VRIJDAG van 19u00 tot 21u00 op onze terreinen te Puurs. Dit het hele jaar door met uitzondering van deze maanden:

  • Juni: Examens
  • Juli: Vakantieperiode
  • December: Examens

WEDSTRIJDSEIZOEN
Het U16 football-seizoen loopt van maart tot juni.

LIDGELD

Het lidgeld bij de U16 bedraagt 120 euro voor 1 jaar.
Hierin zit begrepen:

  • 2 trainingen per week met getrainde coaches
  • Trainingen gaan door in onze American Football accommodatie, uniek in België
  • Licentie aansluiting bij FAFL
  • Reguliere & oefenwedstrijden
  • Verzekering
FOOTBALL UITRUSTING

American Football uitrusting
Een american football uitrusting bestaat verplicht uit shoulderpads, helm, bovenbeen bescherming en een mondstuk.
Optioneel kan je ook handschoenen, ribbescherming,… aankopen.

Aankoop
Natuurlijk verwachten wij niet dat U16 cadets vanaf dag 1 in volledig football-uitrusting paraat staan, integendeel raden wij dit ten zeerste af. In de eerste weken brengen we rookies (nieuwelingen) in contact met verschillende posities, zodat hij kan uitzoeken en aanvoelen wat hem het beste ligt. Tijdens die periode is er materiaal van de club ter beschikking voor trainingen.

Wanneer de speler besluit verder te gaan bestaat er de optie om helm en shoulderpads te huren van de club tegen een jaarlijkse bijdrage van 90€. Overige kleding dient aangekocht te worden, onder begeleiding van de coaches.

Nieuws over de U16

American Football Tryout 08 September 2018 We are looking for new players for all our Teams! Anyone who wants to try out is welcome. During the day we will teach you the basics of American Football – how to throw, catch, run and tackle. NFL-style combine drills...
Lees meer

American Football Tryout U13 Flag, U16 and Senior Tackle, Senior Flag 9 September 2017

We are looking for new players for our teams! Anyone who wants to try out is welcome. During the day we will teach you the basics of American Football – how to throw, catch, run and tackle. NFL-style combine drills to test your skills will also be part of the day....
Lees meer

De nieuwe helmen voor onze U16 tackle zijn aangekomen

Spelen met een veilige uitrusting is één van de fundamenten van onze nieuwe visie. Onze eerst aangekochte U16 helmen waren opgebruikt en hadden hun nut bewezen. Dankzij het opstarten van een fundraiser zijn we er in geslaagd om de helft van het benodigde bedrag...
Lees meer