Achtduizend waaghalzen

Ongeveer achtduizend waaghalzen trotseerden zondag een hindernissentocht van tien kilometer en wisselvallig herfstweer op de Spartacus Run in De Schorre in Boom. “Door het koude weer worden minder mensen onwel en is het verschil in temperatuur met het water miniem: dat zijn eigenlijk twee voordelen voor de sporters.”

Veel deelnemers van de achtste Spartacus Run zondag vloekten wellicht om het slechte weer maar misschien was daar wel weinig reden voor. “Het is een beetje dubbel”, zegt organisator Greg Broekmans van Golazo Sports. “Het verschil tussen de buitentemperatuur en de watertemperatuur is zeer miniem waardoor de water -en modderproeven eigenlijk draaglijker worden. Soms was het water zelfs warmer. Bovendien worden mensen minder snel onwel dan bij hete temperaturen. Het Rode Kruis moest dan ook opvallend minder interventies doen dan bij vorige edities. Dat zagen we vorige week ook al tijdens de Ten Miles & Marathon in Antwerpen.”

Weg banen door American Footballteam

De tocht bestond uit vijfentwintig hindernissen. “We hadden een primeur door het American Footballteam Antwerp Argonauts op te stellen”, gaat Greg verder. “Deelnemers kregen een bal in hun handen gedrukt en moesten zich een baan zoeken door het footballteam. Voor sommigen een hel, voor sommigen de leukste hindernis. De tarzanswing blijft een klassieker. Sommige gaan zelfs meerdere keren aanschuiven om die opnieuw te mogen doen.”

Spartacus Run is een competitie maar de meeste deelnemers denken niet aan winnen. “Het is meer een teambuilding. Families, collega’s, sportteams lopen samen en helpen elkaar, het gaat meer daarover dan winnen.”